Anit, dia 1 de Setembre, vam encetar la setmana fallera a Gandia. Anit, les nostres Falleres Majors van fer la Crida 2.0. a la Plaça del Tirant. Una crida conjunta, mai vista. Sandra i Alba van cridar a l’uníson que JA ESTEM EN FALLES!!!
Elles recordaven que fa divuit mesos, des del balcó del nostre ajuntament, animaven als fallers i falleres, tant grans com menuts, a gaudir d’aquesta gran festa, a inundar els carrers de música, color i soroll; i desitgen que ho seguim fent, que no perdem l’alegria que tant ens caracteritza.
Van voler agrair a totes i cadascuna de les persones que han treballat en temps de pandèmia, ja siga personal sanitari, de neteja, de supermercats, sectors essencials… sense oblidar-se de totes les famílies que han sofrit d’una manera o altra les conseqüències d’aquesta malaltia. Ells i elles són els nostres herois i heroïnes.
Ens deien que aquestes falles, són les falles de l’adaptació. L’adaptació a noves costums i moltes restriccions. Però feien al·lusió a l’au Fènix, amb el que devem botar foc per a ressorgir amb més força i començar un nou cicle.
Amb el seu discurs volien retornar la il·lusió fallera a tots aquells que l’havien perdut, donant alé per a que mai deixen de viure les falles, com el que són, les millors festes del món. Sandra i Alba volen que tots i totes donem una lliçó de civisme i sociabilitat, que siguem un exemple de responsabilitat i sentit comú, perquè així els fallers no serem part del problema, sinó part de la solució.
Les falles del 2020 seran recordades per ser les més llargues de la història, unes falles que començaren al 2020 i que, després de 547 dies veuen la llum. Però, a més a més, Sandra i Alba volen ser recordades com les falleres de la resistència, unes xiques incansables que no han desistit mai, que sempre han tingut l’esperança de que els dies grans es farien realitat. Esperen que la felicitat i la rialla ressone per tots els barris de la ciutat i que gaudim tots junts de les nostres festes, de les nostres benvolgudes falles.