Daniel García Moragues és el guanyador del 14é con-curs de cartells Tomàs Femenía.
El passat divendres 3 de desembre, es van concentrar al Museu Faller de Gandia, un grup més reduït de gent per les qüestions sanitàries evidents per tal de conèixer el guanyador del XIV Concurs de Cartells Tomàs Femenía. Primer s’han atorgat 2 distincions a les obres de Jaume Gubianas (Navàs, Barcelona) amb l’obra “Fàcula 23” i a Lidia Miret (Gandia, València) amb l’obra L’essència del foc”. Però el guardonat amb el primer premi fou Daniel García Moragues, de Gandia, amb la seua obra “GANDIA FALLERA“. El guanyador és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València i Llicenciat en Belles Arts per la Facultat San Carles de València. Ha rebut diferents beques i nombrosos premis i projectes de disseny i il·lustració, sent autor de cartells de falles, de festes de moros i cristians o de festes de carnestoltes. Desenvolupa també la seua activitat professional com a il·lustrador de coneguts llibres valencians com “les deu granotes” o “Ferran Ferralla” d’edicions Tramuntana.
A banda d’això, el concurs ha sigut un èxit de convocatòria, ja que han estat presentats 28 cartells d’alt contingut i professionalitat. Els cartells presentats han arribat de diversos llocs del territori espanyol, ja que hem rebut cartells de Gandia, Daimús, Betxí, Sant Vicent del Raspeig, Oliva, Castelló, Bétera, fins i tot de Navàs (Barcelona) i de Mutilva (Navarra). Cada any, el Concurs de Cartells Tomàs Femenía travessa les fronteres de Gandia i la comarca de la Safor.
Podeu veure els cartells al hall del Museu Faller de Gandia.
I com sempre, volem agrair a la família de Tomàs Femenía que ens ha deixat utilitzar un any més el seu nom i realitzar-li un humil homenatge a la seua persona.