El Grup Ràdio Gandia ha donat a conèixer els guanyadors dels seus premis en la seua setena edició.  I les falles de Gandia han d’estar d’enhorabona, ja que han rebut el premi especial del jurat. Un jurat format per persones rellevants de tots els àmbits – empresa, comunicació, cultura, educació, esports…- i que han considerat oportú reconèixer a les Falles de Gandia.

El President de la Federació de Falles, Telmo Gadea, ha volgut agrair als membres del jurat la seua deferència amb el nostre col·lectiu. Gadea indica que “l’impuls que significa per a les falles de Gandia aquest tipus de reconeixement és fonamental i ens ajuda a posicionar-nos no sols a nivell social local, sinó també a nivell de totes les altres poblacions falleres”.

Cal recordar, que en el passat més de desembre, la festa de les falles va ser catalogada per la UNESCO, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Un reconeixement en què Gandia va tindre la seua aportació particular. El dia 3 d’octubre de 2015 va tindre lloc al Museu Faller la reunió per a la presentació i l’adhesió dels pobles fallers a la candidatura de les falles. Al mateix expedient de la UNESCO, se cita explícitament a Gandia, donat que les seues festes falleres són BIC (Bé d’Interés Cultural) i especialment, pel Museu Faller i la seua singularitat. Els membres del jurat reconeixen aquesta aportació local a una catalogació a escala mundial amb aquest premi especial.

El lliurament d’aquest premi serà el proper 10de novembre.

Els altres guardonat són: Medicina. Alfredo Cortell; Medi Ambient. Toni Vercher; Solidaritat, Rosa dels Vents; Cultura, Rosa Mascarell; Música. Maria José Martos;

Innovació. Betelgeux; Integració. ASMISAF; Investigació, Miguel Ferrando; Trajectòria Empresarial, Llàcer i Navarro; Esports, Virginia Sánchez y Lorena Figueres.