El regidor de Falles , Jose Manuel Prieto i el secretari de la Federació de Falles de Gandia, Óscar Morant, han comparegut  en roda de premsa per informar que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava el dia 28 de Maig, la declaració del llibre oficial de les Falles de Gandia, el Foc i Flama, com a llibre d’Interés Turístic.

Jose Manuel Prieto ha valorat positivament la distinció. “És una bona notícia que reforça la marca Gandia i que contribueix a les Falles de manera decisiva. Porten treballant durant molt temps en aquesta publicació i hem de congratular-nos per les coses bones que les nostres festes aporten a la ciutat

Óscar Morant ha explicat que aquest nomenament suposa un reconeixement “històric” per a les falles de la ciutat. “La distinció és un suport a unes festes que aglutinen una gran part de la població i un reconeixement a un llibre que és una referència a les Falles de la Comunitat Valenciana“. “En el meu cas, des de fa quatre anys vaig assumir aquest llibre i és un reconeixement a totes les persones que ho fan possible, des dels continguts passant pel disseny fins a la fotografia
El Foc i Flama deixa una marca en la història i suposa un al·licient per al patrimoni cultural de la ciutat amb un monogràfic que aborda diversos temes de la festa“.

Finalment, Prieto ha explicat que “aquest reconeixement suposa un reconeixement a la petició de les Falles com a Festa d’Interés Turístic Nacional. Que tinguem una publicació d’Interés Turístic ens servirà per a incorporar-la a l’expedient i reforçar la petició que vam aprovar el passat 21 de febrer al ple municipal. Esperem que durant aquesta legislatura puguem obtenir el reconeixement“.