L’acte, que l’any passat tingué lloc en Sagunt, servirà com celebració del dècim aniversari del Museu Faller.
Gandia i més concretament el Museu Faller, seran en 2018 la seu de la segona Mostra de Teatre Faller, un acte que organitza la Junta Central Fallera de València i que l’any passat se celebra al teatre Romà de Sagunt.

Aquesta iniciativa, que tindrà lloc el pròxim mes d’abril i s’enquadrarà en els actes de celebració del dècim aniversari de la inauguració del Museu Faller, que tindran lloc al llarg de tot el pròxim 2018.

De moment, es desconeix les comissions de la comarca que participaran en aquesta mostra. El determini per a inscriure’s estarà obert fins demà divendres. En l’edició de l’any passat actuaren dues comissions, la Falla Vilanova de Gandia i la falla Institut d’Oliva; i cap de TAVERNES de la VALLDIGNA. I és que, la participació és per Juntes Locals i no per comissions, així que aquestes dues entitats representaven a les seues respectives Federacions de Falles.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, l’organització està valorant fer una «MOSTRETA», es dir, que hi haja una secció de teatre infantil, encara que s’està a l’espera de conéixer quants participants podria haver-hi per a concretar si es realitza.

També estan per concretar les dates en què se celebrarà la mostra, però serà en tota seguretat durant el mes d’abril de l’any 2018, una volta passades les festes falleres.

El safor és una comarca en prou tradició teatral en el món de les falles. I així és que, en Gandia, existeix ja la Mostra Ligori Ferrer, que suma quasi 30 anys, mentre que Oliva, encara que molt més jove, també té el seu propi cicle de representacions teatrals.

En Tavernes de la Valldigna no hi ha cap iniciativa d’aquest tipus. Existeixen vàries falles, la CambroPrado i Via, que individualment sí que han realitzat la seua immersió en el teatre faller amb obres en les presentacions o per recaptar fons per entitats socials de la localitat.

La II Mostra de Teatre en Valencià tindrà lloc a finals d’Abril del 2018 en la ciutat de Gandia coincidint amb el seu nomenament com a capital de la cultura i les representacions seran al teatre del museu faller. #falles2018 #teatrefaller #cultura