Júlia Perles Moncho, Fallera Major Infantil del 2019, dirigí aquesta nit les primeres paraules a l’assemblea de la Junta Local Faller al Museu Faller. Com és tradició, les Falleres Majors són presentades als màxims representants de les falles de Gandia per tal que comencen a conéixer-les abans del frenètic calendari faller.

La màxima representant de les falles de Gandia aprofità l’ocasió per a explicar que prové d’una família molt fallera i que estima molt la nostra festa. “Potser coneixeu a ma mare, a Elena. Ella és una de les veteranes d’aquesta assemblea; porta quasi 18 anys com a membre de la mateixa i crec, que és un exemple per a totes les dones falleres. Una de les pioneres. Per a mi, que vos diré…, és un exemple per a tot, no sols en el tema faller. És la meua millor amiga, la millor fallera i la millor mare. Mon pare sempre diu que, per a no discutir amb nosaltres, se sap dues paraules màgiques: “Sí, carinyo”. Amb aquesta actitud ens dóna suport a tots sense discutir” afirmà Júlia Perles a l’assemblea extraordinària.
A més, Júlia Perles no podia oblidar-se de la seua família, assegurà: “Nosaltres tres ens complementem amb la resta de família. Sense ells no podem estar: ho fem tots junts. I ben orgullosa vos dic que qualsevol de les dones de la nostra casa haguera estat una gran fallera major: Lola, Blanca, Marina… Jo sóc la més menuda de la casa i en mi s’ha complit l’anhel més desitjat”

La Fallera Major Infantil del 2019 també recalcà la gran tasca que realitzen els xiquets a la festa de les falles, “recordeu que la supervivència de la nostra cultura va lligada a què es transmeta de pares i mares a fills i filles. Els menuts som la corretja de transmissió de les falles. Ja sabeu que entre “tablets” i “smartphones” ens despisteu prou. Però si ens mimeu com cal, si tracteu d’encaixar-nos en aquest món meravellós, aparcarem la tecnologia per convertir-nos en protagonistes d’ell”.

I per finalitzar Júlia Perles volgué donar a conèixer els seus objectius com a Fallera Major Infantil: “Em compromet a no deixar-me véncer pel cansament i el desànim i representar-vos a tots com es mereixeu. Ganes no em faltaran. Fins i tot, el meu iaio ja m’ha dit que enguany d’anar al futbol Miramar, res de res. I té tota la raó. Vull ser Fallera Major Infantil a jornada completa; 24 hores al dia, durant els 365 dies que ens esperen. Sols així espere estar a l’altura i al nivell que espereu de mi.” I per dur a terme aquesta tasca tan important, Júlia Perles demanà ajuda a l’assemblea de la Federació de Falles: “Conte amb vosaltres per a ser els meus aliats, i com bé insisteix el pesat del president, a què cerqueu amb mi la felicitat que ens ofereixen les falles.”