Clara Tortosa García, llueix en la seua presentació el Lampazo ‘Fallera Major infantil de Gandia’ teixit per ‘Vives y Marí’. El color escollit per a ella és el ‘Ivoire clàssic’ d’aquesta casa.

El vestit és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ pels telers de la ‘Vives y Marí’. Entramat amb 14 colors de diferents gammes, destacant els roses, blaus i rojos, el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que són en beix. Com a característica especial, el teixit no porta res en metall i l’orla està teixida en dos tons de verd.

Quant a les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’Escut de la Ciutat de Gandia.

L’adreç que llueix Clara Tortosa ha estat realitzat per José Bonora, i és el model clàssic de balcó. Xapat en or de 22 K, tot treballat amb perla cultivada amb diverses grandàries. La Fallera Major Infantil llueix a joc de l’adreç: l’anell, el collar i polsera de 5 voltes de perla natural amb centre.

Quant a les manteletes que llueix Clara són de Viana. Estan realitzades en cadeneta artesanal sobre tul suís brocat en daurat i milers de lluentons metàl·lics de dues grandàries. Aquest és un treball totalment artesanal i el dibuix que reprodueix pertany a l’arxiu de la casa, sent adaptat per a Clara tenint en compte el dibuix i grandària de la falda.

Respecte a les randes, són a mà de la casa Adriluc. Han sigut triades especialment fent joc amb el vestit i les manteletes.

Les cintes a to de seda tintades expressament per al vestit que llueix en la seua Presentació.
L’alçador és el model exclusiu ‘Azahar’ fet expressament per a les FFMM de Gandia per La Llar del Fil. La xambreta i sinagües són també de La LLar del Fil amb la seua inicial bordada. Es tracta d’un treball llencer confeccionat amb batista fina, randes de ‘valencie’ i xicotetes baines.

Els calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el seu nom, obra d’Elvira Bella.

Les sabates són de Trinidad Meléndez. És el model ‘Gandia’ amb sivella dissenyats expressament per a les Falleres Majors d’aquesta ciutat.

Tot ha estat supervisat i confeccionat per Juan Martí i el seu equip de Martí Indumentària.

Mil gràcies, família Tortosa García, un plaer estar, una vegada més, al vostre costat una nit tan especial.

#MartíIndumentària #Marquemladiferència #Falles2022 #FallesGnd2022 #FMIGandia #IndumentàriadeGandia