El Museu Faller de Gandia es vestia de gala aquesta nit per celebrar un dels actes més importants de l’agenda fallera, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Laura Puig Martí. Fallers, gandians i autoritats es reunien aquesta nit al Museu Faller per a nomenar a Laura com a la màxima representant de les festes josefines.
A partir de les 21.30 h arribaven amb cotxes oficials les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia al Museu Faller, Aquest trasllat ha estat possible gràcies a la col·laboració de Moll Automoción, un dels patrocinadors més potents de les Falles de Gandia
I arribava el torn de la Fallera Major de Gandia, qui a les 22 h acudia a la porta del Museu Faller acompanyada pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Un Scalibur, cedit per la Familia Peiró Bataller, traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any. Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Laura Puig. En aquest moment es descobrí el secret millor guardat, el color del trage ‘Fallera Major de Gandia’ que lluïa Laura per a tal ocasió. La Fallera Major de Gandia va escollir el color roig ‘Geranio’ per al seu trage oficial, aportant elegància a una tela espectacular teixida als telars de Vives i Marí.
L’acte protocol·lari començava amb els membres de la Cort d’Honor Infantil, el qual travessaven la gran passarel•la que els convertiria en els millors companys de regnat de Laura Puig.
Seguidament el Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Òscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de Gandia any 2018, Sara Sanvíctor, la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora, Laura Puig. Per la seua part, Sara Sanvíctor acompanyada pel President de la Federació de Falles, Telmo Gadea tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix de la Gandia fallera.
I arribà el moment més important de la nit, el secretari de la Federació de Falles, Òscar Morant, qui nomenà la presència de Laura Puig com a Fallera Major de Gandia de l’any 2019. La Fallera Major de Gandia, acompanyada per la presidenta d’honor i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, recorregué els 15 metres de passarel·la que la duien al més alt de les falles de Gandia. Laura amb un gran somriure saludava als fallers i fallers allí presents, als quals amb la seua mirada transmetia el respecte i estima que sent per les festes josefines.
Laura Puig rebia aquesta nit la Joia representativa com a Fallera Major de Gandia i a més l’escut de la ciutat.
Seguidament, José Millet Roig, Vicerector d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València, tingué l’honor de ser el Mantenidor de la Presentació de la Fallera Major de Gandia. Qui dirigí unes emotives paraules a la màxima representant.

Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Laura Puig. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat.
La Falla del Grau també volgué tindre un detall amb la Fallera Major de Gandia i obsequiar-la amb una cistella de flors.

Aquesta nit màgica acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la màxima representant de les festes josefines.