Laura Puig, Fallera Major de Gandia del 2019, hui coneixia a l’assemblea de la Federació de Falles qui està representada per 3 membres de cada comissió. Hui ha estat la primera vegada que la Fallera Major es dirigia als presidents/es, secretaris i delegats de festes de les 23 comissions gandianes.

Com és tradició la Fallera Major de Gandia es presentava davant de l’assemblea per tal que coneguérem més sobre el seu currículum i les seues il·lusions. La màxima representant de les Falles afirmava: “Sóc Laura Puig Martí, i enguany tinc el gran privilegi de ser la Fallera Major de Gandia. Com bé ha dit Júlia enguany la falla Grau està de moda, i estem molt orgulloses de ser part d’aquest moment històric per al nostre barri. El Grau és, per sentiment i tradicions, un poble. Tots ens coneixem, tots som família. La meua, la de Benjamín i Lolín i Dolores som… els del molí. Així ens coneixen.” A més, Laura Puig aprofità l’ocasió per a presentar a la seua família, i assegurà que: “Les llàgrimes de ma mare en cada acte al qual anem, i l’emoció de mon pare i mon tio, són un clar exemple de l’honor que ens heu concedit.”

A més Laura Puig volgué animar als fallers a continuar lluitant per la festa de les falles: “Les falles no serien el que són sense la dedicació desinteressada de vosaltres. Els secretaris, els delegats de festes… i especialment els presidents i presidentes. Enguany 7 presidentes de falla, una cosa que a mi, com a dona, em fa sentir molt orgullosa de les falles de Gandia. La vostra energia i el vostre saber fer són imprescindibles perquè la festa de la nostra ciutat funcione. Si l’administració haguera d’organitzar tot el que fan les falles, seria simplement impossible. Sols el vostre entusiasme compensa les hores de treball amb fred i calor als casals preparant carrosses i comparses, o assajant el festival musical infantil. Mai les falles estaran suficientment agraïdes al vostre treball.”

I per finalitzar, Laura Puig explicà que accepta l’encàrrec de representar a Gandia però ho fa des de la humilitat, el respecte i amb un poc de por, però convençuda que amb l’estima i ajuda de les falles podrà superar tots els obstacles de la millor manera possible.