El poeta i periodista Marc Gomar serà l’encarregat d’escriure el pregó de les Falles del 2018, el qual llegirà Ximo Màs, metge del Real Madrid el pròxim 3 de febrer al Torrejó del Pí.

La Federació de Falles pensà en Marc Gomar per desenvolupar aquesta tasca tan complicada perquè la seua defensa i contribució per la cultura i la llengua ho mereixia. Gandia necessitava un escriptor tan destacat i compromés com ho és Marc Gomar. La seua vinculació directa amb les lletres i les falles el fan mereixedor d’aquesta prestigiosa tasca. Marc Gomar ha col·laborat en llibrets fallers com el de la Falla Alqueria Nova, el Prado i Beniopa.

Cal destacar que Marc és poeta i periodista, i ha publicat ‘La pedra i el foc’ (Viena, 2017) i “No escriuré més poesia” (Germania, 2013), a més de relats en llibres col·lectius. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i màster en literatura comparada en la UNED. Ha treballat a Levante-EMV, El Mundo TV, l’Informador de la Costera i GandiaTV i ha estat dialoguista de “L’Alqueria Blanca”. A més, ha guanyat diversos certàmens literaris a Benissa, Juneda, Manises, Gandia, Mislata, la Facultat de Filologia de València i Ontinyent. En l’actualitat viu als peus del Benicadell, es dedica a la comunicació institucional com a autònom, escriu en la revista Lletraferit i prepara la tesi doctoral sobre les representacions artístiques de Lucrècia Borja.

El pròxim 3 de febrer, Ximo Más tindrà l’honor de pregonar l’escrit de Marc Gomar en el Torrejó del Pí, un monument emblemàtic de la ciutat de Gandia. Amb ells dos, es donarà inici al compte enrere per a les festes josefines.