La Tela, Fallera Major Infantil de Gandia, per Companyia Valenciana de la seda.

 

El Lampazo(Llapassa) és el terme utilitzat pels teixidors italians per a referir-se als teixits de major riquesa i qualitat.

L’adaptació de la casa Català dels Lampazosés portada als estrets de seda a fi d’acostar-se als teixits d’espolí quant a qualitat es refereix. Es caracteritzen sobretot pel gran relleu que aquests majestuosos teixits porten en les trames, donant-los així un aspecte molt ric i amb flors molt definides.

En aquesta ocasió i per primera vagada, s’ha personalitzat el Lampazo Fallera Major Infantil de Gandia, de María de Sanfélix, amb un color de fons al qual se’l coneix com -l’ordit en un color molt viu, fresc i amb molta llum- denominat Carib.

L’espectacular dibuix que és exclusiu de la FMI de Gandia i la paleta de colors, triada tota per María, es compon per dos centres, cadascun amb el seu colorit de trama i abrigallats per una orla amb fulles, branques i raïm en seda verda i metall or.

 

En aquesta ocasió la confecció del trage a estat a càrrec de la indumentarista Amparo Orengo, persona que compta amb més de quinze anys d’experiència al sector faller. Ha estat confeccionat en un model del s. XIX amb cintes de raso a to del vestit.

 

 

L’adreç confeccionat en Art-Antic, València.

 

L’adreç confeccionat exclusivament per a Maria de Sanfélix fent ús d’una tècnica essencialment artesana, és de Balconet, en plata de llei, acabat xapat en or, cosit amb perles fines de diferents grandàries acoblades a cadascuna de les peces que ho componen, destacant d’entre elles la de mostazilla que aporta al conjunt una riquesa i elegància molt especial, els centres estan muntats amb pedres de Swarovskien color ambre. (Ámbar)


El conjunt és un model tradicional propi del segle XVIII que per les seues formes
en els penjolls de les peces principals rep el nom de Balconet”, el componen les següents peces: Fermall o Joia, Parell de pendents, Joc de pintxos, Joc de forquetes, Collaret muntat a la mesura amb centre, separadors i tancament de barreta passat de 5 fils de perles ajustat per a Maria. Polsera amb tancament, parell de separadors i muntada a la mesura amb 5 fils de perles també ajustada a la mida de Maria.

  

La Manteleta FMI Gandia 2023 de Artesania Viana

Aquesta peça està brodada i de manera exclusiva i personalitzada per a Maria sobre una base de tul cotó. El dibuix està compost d’un enramat de flors i fulles amb línies rectes separant el cant del centre del davantal.

El metall que hem utilitzat és or blanc i or champagne, fent un combinat molt harmoniós.
Els milers de lluentons són del número 3 i van cosits un a un a mà amb fil d’or. El brodat és repunt de cadeneta amb alguns tocs en relleu, quedant una peça molt rica per a un vestit del segle XIX.

 Els fistons de les vores, realitzats sempre de manera artesanal li confereixen al conjunt la caiguda necessària per a una forma i col·locació correcta.

 Artesania Viana, amb el seus dissenys exclusius i artesanals, són Indumentaristes Oficials de les Falleres Majors i Infantils de València des de 2007.

 

Pintes de Castelló & Castelló

 Obra dels orfebres Castelló & Castelló de València, son unes pintes cincelades a mà amb l’escut de la ciutat i amb un acabat en bany d’or, que any rere any regalen a les falleres majors de la ciutat. És en un treball cent per cent artesanal, des que agafen la planxa de metall, fins que col·loquen la pinta al cap de la xiqueta.

 

 

Randes (Puntilles) de Santos Textil

 Randes realitzades artesanalment amb tul de cotó i amb unes incrustacions realçades d’Organza de seda, fetes en aquesta ocasió per a Maria.

 

 

Sinagüa i Alçador (Cancan) confeccionats per La llar del fil

 La sinagüa està confeccionada amb tela de batista fina, diferents grups d’entredós de Valencié Francés”, en combinació entre si i alternats amb fins plecs i acabada amb “Puntilles de Valencié Francés”, tot esta elaborat de forma artesanal a mà, sent un model que han realitzat  de forma personalitzada per a Maria

 

L’alçador és el model “Valldigna”, els volants estan confeccionats en tela de reixeta, tela que té un aprest especial, de gran durabilitat. Per damunt dels volants, porta una capa doble de tul frunzit per donar-li la perfecció al vol de la falda. Té la cinturilla “Confort”, amb goma i gafets molt còmoda i fàcil de cordar-ho tot, això fa que tinga un vol elegant, lleuger i durador.

 

 Pololos

 Els pololos amb un to clar, estan confeccionats a mà en Batista i puntilles de tira brodada i cinta de ras a joc amb el trage.

 

Mitjons

 Els mitjons són un model teixit en seda, personalitzats.

 

 Sabates Creacions Aurora

 Les sabates que llueix María són de la casa d’artesans del Calçat Creacions Aurora. Són un model tipus saló folrats a mà de taló baix denominat Tere i porten una sivella al gust de María, daurades i amb sis zircònies a joc del color del trage.

 

 Pentinat

 El pentinat corre a càrrec de Perruqueria Cristina, la qual ha realitzat un pentinat clàssic de ones i bagues muntades en vuit.