Aquesta nit ha tingut lloc la celebració del dècim aniversari del Museu Faller. Per tal ocasió, aquest lloc emblemàtic de la ciutat s’ha vestit de gala per commemorar que fa 10 anys s’inaugurava la casa de tots els fallers.

L’acte ha començat a les 20 h amb l’arriba de tots els presidents i reines de les 23 comissions de Gandia. Exmembres de l’executiva de la Federació de Falles de Gandia dels últims anys, els equips de treball que lluitaren per alçar el Museu Faller, les Falleres Majors dels darrers 10 anys i col·laboradors de les Falles de Gandia. A més hui hem comptat amb la presència de distingides personalitats com Vicent Soler, conseller d’hisenda, el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, el diputat Víctor Soler, de les Falleres Majors de València i altres poblacions amigues, i de les Falleres Majors de Gandia, Núria Llopis i Sara Sanvíctor, acompanyades per el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea.

Després d’inaugurar l’exposició fotogràfica ‘Museu Faller. Història Gràfica’ els assistents han pogut gaudir al saló d’actes del concert de música interpretat per l’Orquestra Simfònica del Conservatori Professional de Música Josep Climent d’Oliva.

A més, l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, el conseller ‘hisenda, Vicent Soler i el president de la Federació de Falles de Gandia no volgueren perdre l’ocassió de dirigir unes paraules als assistents.

En concloure l’acte institucional, els assistents es traslladaren a l’exterior del Museu Faller on es descobrí el remat d’una falla que a partir de hui lluirà al sostre del nostre Museu. Aquesta obra d’art ha estat realitzada pels artistes fallers Palacio i Serra i ha estat creada amb materials especials perquè la peça puga resistir al sol, la plutja i el vent.

A més el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea i les Falleres Majors de la Ciutat han descobert un cartell que anunciava que S.M Don Felipe VI, Rey d’Espanya, és el President d’Honor del X Aniversari del Museu Faller.

Seguidament, els assistents han pres un vi d’honor i una peça de la tarta que commemora l’aniversari del Museu Faller.