El Museu Faller de Gandia es vestia de gala aquesta nit per celebrar un dels actes més importants de l’agenda fallera, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Sanda Faus Palmer. Fallers, gandians i autoritats es reunien aquesta nit al Museu Faller per a nomenar a Sandra com a la màxima representant de les festes josefines.

A partir de les 21.15 h arribaven amb cotxes oficials les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia al Museu Faller, Ha estat possible gràcies a la col·laboració de Moll Automoción, un dels patrocinadors més potents de les Falles de Gandia

I arribava el torn de la Fallera Major de Gandia, qui a les 22h acudia a la porta del Museu Faller acompanyada pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Un Scalibur, cedit per la Familia Peiró Bataller, traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any. Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Sandra Faus. En aquest moment es descobrí el secret millor guardat, el color del tratge ‘Fallera Major de Gandia’ que lluïa Sandra per a tal ocasió. La Fallera Major de Gandia va escollir el color blau reial per al seu tratge oficial, aportant elegancia a una tela espectacular teixida als telars de la ‘Compañía Valenciana de la Seda’.

La presentació de la Fallera Major de Gandia començava amb la part protocol·lària de l’acte de la presentació. El Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Òscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de Gandia any 2019, Laura Puig Martí, la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora,Sandra Faus Palmer. Per la seua part, Laura Puig Marti acompanyada pel President de la Federació de Falles, Telmo Gadea tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix de la Gandia fallera.

I arribà el moment més important de la nit, el secretari de la Federació de Falles, Òscar Morant, qui nomenà a Sandra Faus Palmer com a Fallera Major de Gandia de l’any 2020. La Fallera Major de Gandia, acompanyada per la presidenta d’honor i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, recorregué els 15 metres de passarel·la que la duien al més alt de les falles de Gandia. Sandra amb un gran somriure saludava als fallers i fallers allí presents, als quals amb la seua mirada transmetia el respecte i estima que sent per les festes josefines.

Sandra Faus rebia aquesta nit la Joia representativa com a Fallera Major de Gandia i a més l’escut de la ciutat.
Seguidament, la Fallera Major de València 2019, Marina Civera, tingué l’honor de ser la Mantenidora de la Presentació de la Fallera Major de Gandia. Qui dirigí unes emotives paraules a la màxima representant.
Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Sandra Faus Palmer. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat. I de la seua falla Vila Nova.
Aquesta nit màgica acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la màxima representant de les festes josefines.